шаблон цвете

Начало Начало    Контакти Контакти
 

Трудът и хлябът обединяват хората"

 

 

 

фиданки 3

 

„Който не е засадил дърво и не е построил къща, той не е живял на тази земя” – гласи българска поговорка.

      По предложение на Веска Узунова председател на Общински съвет на Съюз на пенсионерите 2004 гр. Сливо поле, възрастните хора излязоха с предложение пред кмета на Общината да се включат в залесяване на гора, което той прегърна с радост и отговорност.

      Само преди няколко дни над 180 пенсионери, млади хора и деца от всички населени места в Община Сливо поле и от всички етноси заедно залесиха 20 декара блатиста местност с над 1500 броя черна топола под наслов „Трудът и хлябът обединяват хората”.

    Кметът г-н Валентин Атанасов,заедно със заместник кмета Михаил Чиликов, инженер лесовъд и служители на горско стопанство посрещнаха армията от възрастни, млади хора и деца с огромно възхищение от тяхната активност и готовност да се трудят и да създадат нещо хубаво за природата и за хората в Община Сливо поле. Г-н Атанасов поздрави хората, пожела им спорна работа и засади първото дръвче.

     Поздрави изказа и председателката Веска Узунова, а също така и голямото си  удовлетворение от това, че толкова много пенсионери са се озовали на тази прекрасна кауза.

     И работата започна, хората се разпределиха по групи, едни подготвяха дръвчетата, други ги разнасяха по терена, а трети засаждаха фиданките в земята. Песни огласяха трудовия процес, глъчка и смях и така неусетно до обяд работата беше свършена и пред хората се появи една нова гора.

     Няколко от жените бяха подготвили трапеза, на опънат 25 метров месал (кърпа)  бяха наредили погачи, шарена сол и сирене. Все наши, все български храни, скромно, но от сърце.

     Всички се събраха около софрата, кмета г-н Атанасов благодари за прекрасно свършената работа, за идеята и отзивчивостта на пенсионерите да участват всички заедно. Вдигна една погача, разчупи я над главата си и им пожела здраве и благоденствие и все така да са задружни и в работата и във веселието.

    Жените раздадоха на всички по парче питка поръсена със шарена сол и сиренце ,храната на нашите предци, която и те са яли на нивата.

     Малко уморени,но много щастливи от чудесно свършената работа и най- вече от това, че те все още са необходими и има какво да дадат на своята  Община.  Хората се прибраха в своите населени места.

    Последен от терена си тръгна кмета на Община Сливо поле г-н Валентин Атанасов, доволен и щастлив с трудолюбивите и задружни хора на общината и с това, че „Трудът и хлябът обединяват хората”.

 

Веска Узунова,

Председател на Общински съвет на СП-2004,Сливо поле

 

фиданки 5

 

фиданки 6

фида 7

фиданки 8

фид 9

фид 11

 

фид 12

 

 

Страницата е създадена :