Вредни продукти

Тези продукти не са просто вредни,
а ОПАСНИ за здравето!

Натриев глутамат

Да не се ядат продукти с добавката E621 (натриев глутамат). Вземете опаковката на стоката в магазина и четете. Ако е указан натриев глутамат, не я купувайте. Натриевият глутамат е овкусител. Сега се добавя, дори и в най-неочаквани продукти. Бъдете внимателни! По-добре е да използвате натурални продукти: сол, захар, черен пипер и т.н. Но, глутамат в никакъв случай!

Подсладители

Макар много подсладители да не съдържат калории и да са много икономични (един пластмасов заместители заменя, от 6 до 12 кг захар), но въпреки това, не трябва сляпо да им се доверяваме. Оказва се, че усещайки сладичкия вкус, нашият хранопровод се надява, че сега ще получи порция въглехидрати, но тях ги няма. След такава "измама" всякакви въглехидрати, които навлизат в организма в рамките на 24 часа след това предизвикват силно чувство на глад. Не използвайте никакви подсладители.

                         Транс-мазнини

• Масло 72,5% не бива да се яде в никакъв случай. Това са транс-мазнини - Растително масло от нисък клас разбито с водород .
• Масло по-малко от 82,5% НЯМА. Ако не намерите такова масло, по-добре яжте растително. По-добре изяжте две супени лъжици натурално краве масло, отколкото целия пакет, или килограм транс мазнини.

  Малко солена херинга
  в пластмасови опаковки


  Соленат херинга се съхранява само в масло. В никакъв оцет или вино не се съхранява. Ако херингата е без масло, значи в нея е добавен уротропин.

                             Червен хайвер осолен

  Принципът е същият. Червен хайвер не се съхранява дълго време. Само замразен или силно осолен. Ако се продава слабо осолен, в него са добавени или уротропин, или лимонена киселина. Може да е добавено нещо друго, но на изхода се оказва формалдехид.

                 Генно-инженерни продукти

  1. Фъстък. Имплантиран ген на петуния. Страшно токсично вещество. И насекомите не ядат фъстъци.
  2. Зелен грах (консервиран)
  3. Царевица (консервирана).
  4. Вносни картофи.
  5. Щипки на раци.
  6. Какао.

                             Варена царевица
  Ако си купите варена царевица, тя НЕ трябва да бъде  сладка. Тъй като захар не се използва в производството. Захарта изгаря при температура 140 градуса. Затова използват заместители на захарта в този случай цикламат.

  Зърнени храни  с аромати и оцветители , идентични на натуралните

  Това са химични вещества, които имат миризмата и вкуса на круша, ягода, банан и т.н. Нищо натурално няма тук.

  Бонбончета…

  Сега се използва толкова силни химически есенции, че ако поставите леко навлажнена бонбона върху покривката, то ще изгори плата, заедно с лак. Унищожава дори пластмаса. Представете си какво се случва в стомаха ви.


  Мармалад

  Сегашният мармалад няма нищо общо с този, който е приготвяла баба ви. Това са просто чудеса на химическата промишленост. Смъртоносно  опасни.

  Конфитюр

  Много мощен антиокислител! Никога не можете да съхраните ягодите в такъв първичен вид.

  Пържени картофи в заведения за бързо хранене и в магазините.

  Сега се използват такива антиоксиданти , че картофите се съхраняват една година без да почернеят. Всичко свързано с фаст-фуд

                                 Варени колбаси

  Те са от генно модифицирана соя. Кренвирши,  варени колбаси, пастети и други продукти с така наречените скрити мазнини. В състава им има сланина,  свинската  кожа е до 40% от теглото, но е маскирана като месо, включително с използването на вкусови добавки.

                                          Шунка

  За никаква натуралност в този случай не може да се говори изобщо. Взема се една тънка филийка месо и килограм гел. За една нощ в специална машинка гелът се "размесва" с част от филийката и до сутринта се получава огромно парче "месо". Месото като такова не надвишава 5%. Всичко останало - гел (каратинин, овкусители, подобрители на цвета). Розовият цвят на такова "месо" придават подобрители на цвета заедно със специални лампи. Ако изключите лампата във витрината, ще видите, че цветът е зеленикав.

                            Сурово-пушени колбаси

  Както  преди, вече никой не опушва. Използват се „димни“ течности, в които отново е  формалдехида.

  Млечни продукти с продължителен период на съхранение (повече от 2 месеца)


  Всичко, което се съхранява в продължение на повече от 2 седмици, не бива да се употребява. Асептична опаковка – това е опаковка с антибиотик.

   

  Майонеза в пластмасови опаковки

  Оцетът, намиращ се в майонезата, макар че не трябва да бъде там, разяжда стените на пластмасовата опаковка, освобождавайки канцерогени. В пластмасови опаковки могат да се съхраняват само неутрални продукти.

   

                                              Дини

  Дините – се наторяват с такива вещества, че това е първият кандидат за отравянето.

                          Грозде, която не се разваля

  Гроздето изяжда гъбите още на лозата. Още не са успели да го откъснат от лозата, а вече го ядат гъби. Така че, ако се продават грозде е повече от 5 денонощия,  знаете, че то е обработено с хлороформ и други сериозни антиоксиданти.

                                Пипер (извън сезона)

  Абсолютно генно модифициран продукт. Не трябва да се яде без мярка от тези, които страдат от възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, хипертония, исхемична болест на сърцето, хемороиди, безсъние, психични разстройства, епилепсия, бъбречни и сърдечни заболявания. Самият пипер е един от десетте продукта, съдържащи азотни торове, пестициди. И дори ако се изяде само един такъв пипер, то може да се появят здравословни проблеми. Ето защо, би било по-добре да го купувате само по време на вегетация, т.е. през лятото и за предпочитане, отглеждан във вашия регион.

                            Квасен хляб и бял хляб

  Употребявайки квасен хляб, вие ядете гъби. Предпочитание трябва да се дава на ръжения хляб. Рафинираното бяло брашно, както и други рафинирани продукти уверено влизат в топ частта на вредните храни. "Нарязаният бял хляб" не е пълноценен хляб.

       Закупени гъби, сушени кайсии, сливи, стафиди

  Ако видите красиви сушени кайсии или стафиди, подминете ги. Помислете си какво трябва да направят с тях, за да ги съхранят сякаш току-що откъснати от дървото. Кайсията трябва да бъде грозничка и набръчкана.

                                          Сладолед

  Особено в специализираните заведения от различни видове. Или вносен сладолед. Сега е почти невъзможно да се намери сладолед от мляко. Ако можете да намерите някъде истински сладолед от мляко, можете спокойно да си купите. Плодови сладоледи – това са есенции, нищо естествено няма в тях
  .

                             Кексове в упаковки

  Те не остаряват, не се развалят, не съхнат, с тях не става нищо. Те ще стоят месец. И след месец по-късно ще бъдат същите.

                              Шоколадови бонбони

  90% от шоколада не е шоколад (багрила заместители). Шоколадови десерти. Това са огромно количество калории в комбинация с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и аромати. Комбинация от големи количества захар и различни химически добавки осигурява голямо съдържание на калории и желанието да ги ядеш отново и отново.

                                              Пиле

  Особено мъжете въобще не трябва да ядат пилешко месо. Тъй като цялото пиле е с хормони. Пилешкото месо съдържа 6 женски хормона, включително прогестерон. Затова, ако мъжът започне да яде женски хормони, то в него естествено ще падне нивото на тестостерона при това до ниво, което след това не се възстановява. Овцата е единственото животно, което не яде никакви хормони. Яжте месо от нетърговските линии. Пилето сега - това е най-търговския продукт!                                  Топени сирена

  В сравнение с твърдите сирена, топените сирена съдържат повече натрий, което ги прави нездравословна храна за хората, страдащи от хипертония и други сърдечно-съдови заболявания. Те не се усвояват!

                                   Разтворимо кафе

  Мъжете въобще не трябва да употребяват! Категорично! Настъпва пълна регенерация на хормоналните жлези.

                             Ароматизирани чайове

  Пийте натурални чайове, в който нищо не плува, без допълнително овкусяване. Всички ароматизирани чайове, ту с лимонена киселина, ту с портокалова, или с някакъв друг вид киселина. Привикването настъпва мигновено. Необходимо е всички киселини да се изхвърлят от организма.

       Рафинирано ароматизирано растително масло

  Рафинирано масло, между другото, не бива да се яде по молекулярна структура то не е много различно от пластмасата, която става с него в процеса на интензивно нагряване в рафинирането. Това масло зашлакова  организма и е най-мощния канцероген. По същата причина не бива два пъти да се пържи в едно и също масло освен с олио ... Рафинирано масло не бива  да се използва в суров вид в салати. С него може само да се пържи.

                Кетчуп, различни сосове и подправки

  В тях има високи нива на багрила, заменители на вкусове и ГМО, освен това консерванти , предпазващи ги от разваляне, нарушаващи чревната микрофлора, убивайки и полезните микроби в организма.

                                     Картофен чипс

  Картофеният чипс, особено приготвеният не от цели картофи, а от картофено пюре. В същност това е смес от въглехидрати и мазнини плюс изкуствени аромати.

                      Продукти за бързо приготвяне

  Продукти за бързо приготвяне: супа от фиде, разтворими супички, картофено пюре, разтворими сокове. Всичко това е химия, вредна за организма.


                                           Алкохол

  Дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините. В допълнение, алкохолът е с много високо съдържание на калории. Да се разказва за влиянието на алкохола върху черния дроб, бъбреците, навярно не си струва, вие знаете прекрасно това. И не разчитайте на това, че определено количество алкохол е от полза. Всичко това е вярно само при разумен подход към използването му (рядко и в малки дози).

                          Сладки газирани напитки

  Сладки газирани напитки - смес от захар, химия и газове – за да разпространяват по-бързо в тялото вредните вещества. Кока-кола, например, е чудесно средство за отстраняване  на котлен камък и ръжда. Помислете добре, преди да изпратите такава течност в стомаха си. Газираните напитки са вредни и с високата си концентрация на захар - еквивалента на четири или пет чаени лъжички, разредени в чаша вода. Ето защо не е изненадващо, че като задоволявате жаждата си със сода, след пет минути ще искате да пиете отново.

                                   Ягоди през зимата

  Зимните ягоди - напълно безполезен продукта. Нито едно витаминче няма там. Това не се отнася за вас, ако живеете, например, в Израел, където зимата е сезон на ягодите.

                                    Сокове в пликчета

  За никакви  натурални сокове в този случай  не говорим. НЯМА натурални сокове, които се продават в пликчета. НЯМА !!!! Да не сте посмели да ги предлагате на децата си! Това е чиста химия.

  Източник

  Михаил Кръстев