<

           Хиперреални вкусотии от Луиджи Бенедиченте

Италианският художник Луиджи Бенедиченте (Luigi Benedicenti) рисува храна. И, какво от това? Мнозина рисуват. Но италианецът, очевидно, изпитва специална страст към продуктите. При него те са такива, че слюнките ви потичат, докато гледате рисунките. Не ви се вярва, че това е просто боя, струва ви се, че плодовете са поляни с мед, а сладкишите - току що купени от магазина.


Луиджи е роден през 1948 г. в Италия. Изучавал изобразително изкуство в Торино. Именно там, е станал един от първите в света родоначалник на хиперреализма.

Подобно на много известни хора, в началото на своята дейност майсторът тънел в неизвестност. Неговите работи никой не купувал, а самия него никой не знаел и дори не искал да знае. Критикували работите му практически постоянно: то, че те нямат душа, то- стил, то- изящество.

<

През 1990 г., изведнъж дошла известността, когато картините били показани на международно изложение, където те се харесали на много собственици на художествени галерии. Художникът бил признат и включен в списъка на хората на изкуството, чиито работи са задължителни за изучаване.

За да не си помисли някой,че художникът умее да рисува само малини и торти, Луиджи изобразява на картините си и хора. Стават толкова реалистични, че дори няма да помислиш, че това е рисунка.

Източник