Традиции в света

1. В Самоа роклята на булката е направена от кората на черница.

2. В Нигерия имат собствени идеали за красота. Ако булката преди сватбата (или малко след нея) не набере пищни форми, младоженецът има право да я изпрати обратно при родителите й - да си дояде.


3 В Кения имат обичай при който в първия месец след сватбата, младоженецът трябва да носи женски дрехи, за да почувства напълно колко трудно е да си жена.

4. В Намибия, вместо було булката носи специална шапка, която се нарича "EKOR" и е направена от козя кожа, в която се втриват смола, мазнини и червена охра

 


5 В етиопското племе Сурма на момичето известно време преди сватбата й премахват долните зъби, пробиват устната й и вмъкват глинен диск. С течение на времето, дискът се заменя с подобен, но по-голям диаметър. Колкото по-голям е диаметърът – толкова зестрата на булката е по-голяма


6 На остров Ява, като в повечето страни, преди регистрацията на брака двойката трябва да заплати такса в бюджета. Но не пари а опашки на плъхове. 25 опашки двойката трябва да представи на местната администрация като сватбена такса.


7 Понятието първата брачна нощ в Албания е много условно. Съществува традиция, според която три дни и три нощи новосформираната жена трябва да се противопоставя на атаките на съпруга си да изпълни семейния си дълг. Това се прави с цел да се объркат злите духове.


8 Ненеците не се занимават особено със сватбени ястия, на гостите се сервира сурово еленско месо.


9 Всичко е много просто на остров Тромбриан, близо до Нова Гвинея. Искаш ли да се омъжиш - пиеш с бъдещия си съпруг от една и съща чиния пред очите на другите членове на племето. След тази церемония двойката се смята за семейна.


10 И накрая, ако стигнете до сватбено пиршество на остров Бали, ще се удивите много. На сватбената маса ще видите само жени. А мъжете? Те почиват. Те са приготвили всички ястия, които с такъв апетит ядат жените им.

Източник

Михаил Кръстев