Световен шампионат по тикви
2015 година

 

 

На 12 октомври в Калифорния се провело годишното световно първенство по тикви. На този конкурс, който се провел в Халф Mун Бей, стотици земеделски производители са докарали гигантските си тикви, за да станат победители в необичайния конкурс.. Шампионатът предлага специална награда в размер на  30 000 долара за тиква рекордьор, която ще заеме първото място по  тегло. Сегашният световен рекорд бе установен от тиква с тегло 1 053,6 кг, на 12 октомври, 2014 година на швейцарския фермер Бени Майер при тизмерването в Лудвигсбург, Германия.

 

Джон Хоули с неговата тиква седи в задната част на камиона си по време на ежегодния Световен шампионат по претеглянето на тикви в Калифорния, 12 октомври, 2015.

 

Фермерът Джон, от Халф Мун Бей, показва значките  на кепето си по време на годишния шампионат  по претеглянето на тикви в Калифорния

 

Бред Портерr, съдия на конкурса. измерва и тегли тиквите

 

Стив Далетас от щата Орегон, позира за снимка със своята тиква с тегло 870 кг, след победата на  42-то Годишна Световно първенство за претегляне на тикви

 

Стив Далетас с майка си Жанет след обявяването му за победител на 42-я ежегоден световен шампионат, по претеглянето на тикви.

 

Джак Лари от Тенино (Щат Вашингтон) се класира на трето място с неговата тиква с тегло 758 килограма

 

Стив Далетас от щата Орегон, позира за снимка със своята тиква с тегло 870 кг