Сватбите по света

 

Младоженците разговарят със своите булки по време на масова сватбена церемония в Аман, Йордания. Ислямска благотворителна организация е организирала масова сватба за 46-йордански и сирийски двойки.

Някои сватби се провеждат в луксозна церемония с много гости, а някои в тесен кръг от приятели. Всеки ден по света, хиляди хора се женят. Само в Съединените щати, се правят повече от 2 милиона сватби годишно, всяка със средна цена от 30 хиляди долара, според Сватбената асоциация на Америка.

 

Булката и младоженецът са облечени в костюми на династията Хан по време на традиционна групова сватбена церемония. Около 130 двойки от цял Китай вземат участие в церемонията.

 

Девойки участват в ежегоден фестивал - Парад на булки в Красноярск, Русия. Около 100 млади омъжени жени, облечени в сватбени рокли участват във фестивала, за да се почувстват отново булки.

 

Сватбена церемония в Лас Вегас, Невада.

 

 

Филипински двойка по време на масова сватбена церемония в параклис в Манила.

 

 

22-годишен кашмирски младоженец се връща в къщи след сватбена церемония, Индия. Полуномадски Кашмирски племена. През лятото те отиват нагоре в планината с техните стада от овце и кози в търсене на добри пасища, а през зимата се спускат към равнините

 

 

Пакистанска булка и младоженец се молят по време на венчаване в църква в християнски квартал в Исламабад.

 

 

75-годишната Ана Борхас целува съпруга си, 87-годишният Луис Гарсия по време на безплатна масова сватба на 412 двойки в Тегусигалпа, Хондурас.

 

 

 

Войници охраняват платформата по време на масовата военна сватбена церемония в Тайпе.

 

 

Сомалийски полицай Мохамед Нур и булката му Наваал Абди вървят заедно след сватбената церемония в квартал Могадишу.

 

 

Двойка позира за сватбена фотография в Шанхай, Китай.

 

 

Мохамед Рузаини и принцеса Хафиза Сурурул Болкиах четат молитва по време на сватбената церемония в двореца Нурул Иман в Бандар Сери Бегаван. Хафиз е дъщеря на брунейския султан Хасанал Болкиах, един от най-богатите хора в света

 

 

Ккитайски двойки снимани в близост до замъка Нойшванщайн в Фусен, Германия, където са дошли да повтарят своите брачни обещания.

 

 

Една еднополова брачна двойка записва имената си пред статуя на Буда в молитвена зала по време на будистка сватба в Тайпе.

 

 

Приятели се фотографират след сватбена церемония.

 

 

Затворници и съпругите им, заедно със семействата си позират за снимки след сватбена церемония в затвора в Лима - най-големият затвор в Южна Америка, в който са задържани повече от 9000 затворници . Сватбената церемония, според организаторите, е част от програма за интегриране в обществото.

 

 

На кораб след сватбената церемония в парка в Нанкин, провинция Дзянсу.

 

 

Двойка в традиционно облекло в очакване на началото на масова сватбена церемония в Лима.

 

 

27-годишната сирийска невяста от Дамаск се готви за сватбената церемония, след преминаване на сирийско-израелската граница на Голанските възвишения, окупирани от Израел.

 

 

Около сто бедни индийски двойки участват в масова сватбена церемонията с подкрепата на местна благотворителна организация в Калкута.

 

 

 

Китайска булка позира за снимка на неизползвана железопътна линия в района на Пекин.

 

 

Еврейска булка гледа как младоженеца танцува с равина от ултра-ортодоксалната еврейска група по време на сватбената церемония.

 

 

Сирийски снайперист и медицинска сестра, която го лекува, след като бил ранен в крака, си обменят пръстени по време на сватбената церемония.

 

 

Девет младоженци целуват дясната ръка на булките си по време на сватбена церемония на 945-я юбилей в Минск.

 

 

Невести чакат на опашка, за да се омъжат по време на масова сватбена церемония на футболния стадион.

 

 

Йордански младоженец танцува, седнал на раменете на роднина по време на масова сватба на 46 двойки, организирана от Ислямската асоциация Ал-Афав, което означава "целомъдрие" на арабски.

 

 

Мередит Леваллен, чиято сватба е предстояща, слиза от сградата SunTrust по време на откриването на фестивала RiverRocks

 

 

Фран Калво и Моника Фрайле се женят на дъното на басейна.

 

 

Боливийският вицепрезидент Алваро Гарсия Линера и булката му Клаудия Фернандес плуват с лодка, изработена от тръстика,  скоро след като са се оженили, в храма в Тиуанаку, Боливия. Церемонията на сватбата на 49-годишният вицепрезидент и 25-годишната журналистка се провела в храм, построен преди около 3000 години от древните аймара, за да наблюдават небето.

 

 

Масова сватбена церемония в Боливия, организирана от правителството. Много от двойките били женени, но все пак искали да участват на церемонията, която включвала някои местни традиции.

 

 

Снимка преди участие в масова сватба церемонията в Боливия.

 

Младоженците се снимат на фона на сградата на парламента на площад Сухэ-Батор в Улан Батор, Монголия.

 

 

Младоженци позират за снимка на улица в Шанхай, Китай.

 

 

Двойка напусна парка, след сватбена снимка, под дъжда в Пекин, Китай.

 

 

Фотограф прави сватбена снимка по залез слънце на плажа близо до Акра, Гана.

 

 

Роланд Дэвис от Колорадо и Лена Хендерсон от Уэст-Сенеки, щата Нью-Йорк, се снимат. Дейвис и Хендерсън се развеждат преди 50 години, но решили да се оженят отново.

 

 

Двойки наблюдават ритуала по време на масова сватбена церемония в Калкута,

 

 

Младоженци се целуват по време на сватбена фотосесия в Шанхай, Китай.

 

 

Служителите по сигурността поздравяват младоженци по време на преминаването им през контролно-пропускателен пункт на бяла лимузина в Багдад.

 

Бръснат младоженеца по време на традиционна сватба в македонското село Галичник.

 

Булката и младоженеца - сирийски граждани с палестински корени, поканени от палестинското правителство на Западния бряг за сватбата им.

 

 

Целувка на фона на торнадо за сватбена снимка в Канзас.

 

 

Румънска булка танцува близо до Триумфалната арка в Букурещ. Арката е копие на Триумфалната арка в Париж. Булките се събират тук в тяхната брачна нощ за ритуала кражба на невяста, която става все по-популярна в румънската столица.

 

 

20-годишна пакистанска булка заобиколена от приятели, чака своите близки, които да идват в църквата, за сватбената церемония в християнския квартал в Исламабад.

 

 

Целувка на младоженци на наводнената улица по време на югозападен мусон в Манила. Въпреки сериозните наводнения, които засегнали филипинската столица и околните провинции, двойката провела сватбата си на насрочения ден.

 

Източник

 

 

Свободен превод Михаил Кръстев