Съюз на пенсионерите 2004
           Начало Начало     Контакти Контакти

Да скочиш по-високо от главата си

 

        На човека в началото  на третото хилядолетие е нужно твърде много, щото животът му да има макар и някакво подобие на смисъл.До неотдавна той беше доволен от малко: дом, семейство, деца, работа, непретенциозни забавления. Но в края на хилядолетието животът му внезапно се обърна с главата надолу - той стана перфекционист, и старият лозунг "хляб и зрелища", задоволявал човека от улицата в продължение на няколко стотици века, изведнъж спря да работи.


       Просто казано, човекът отвори в себе си всички спирателни кранове и табута, които са били затворени в продължение на векове, поради тяхната изключителна опасност за човешкото съществуване. Нека да стане ясно, ще приведем най-простата аналогия с природата
: сред тръстиката в гората ромоли поточе. Това продължава дълго време. Но ето , че поточето стигнало до такова място, където следвала пропаст, то няма друг избор, освен да започне да пада надолу. И човекът, сега в своето развитие също е достигнал тази пропаст, когато падането от голяма височина е неизбежно, въпреки че мнозина се опитват да се преструват, че всичко е нормално и нищо извънредно не се е случило, че животът продължава в старите координати, по отъпканите  от векове познати монотонни коловози. Но това вече престана да бъде добрата стара истина ...

      Човечеството лудува  и не може да миряса. Започват да осъществяват най-фантастични проекти, такива, които не са сънували дори и в най-лошите си сънища: човекът нахълтва в светая светих на себе си (откриването на генома), също в тайните на Вселената, считана преди това за абсолютно непознаваема - той построи андронния колайдер, и ние рискуваме всяка минута да прекратим своето сравнително дълго съществуване завинаги ...
   
      Това падане в бездната, в която ние вече летим стремглаво надолу с ужасно ускорение, не се възприема от човечеството като път към неизбежната смърт - защото е в сила мощният вграден човешки инстинкт за самосъхранение. Но ако просто елементарно анализираме всички факти, отчетливо свидетелстващи за началото на последния етап от историята на цивилизацията, то изводът ще е  разочароващ. Не напразно най-умните хора на планетата - учените от всички страни – отдавна бият тревога за състоянието на околната среда и пълната безнравственост  на тези, който крачат  в първите редици и ръководят процесите.

       Всичко е изгнило до основите: революционна ситуация, когато висшата класа не може, а низините не искат???  Низините искат същото, което и върхушката - да си сменят местата с тях и да се опиват  от безкрайна наслада! Да се доберат до коритото и да сърбат!!! И  плюят на всички бездни и краища на света!!!

      Сегашната ситуация се разглежда от анализаторите от целия свят като закономерно навлизане  във високорискови зони за цял живот. Всички основни ресурси, дадени на човека от природата, са на границата на пълно изтощение. И хората, вместо да предприемат необходимите мерки, само влошават критичната ситуация и се държат като пациенти на лудница,  спорейки само за това кой би трябва да командва в този свят. КонфликтГоспода! Скоро няма да има нищо за командване и управление!

      Решавайки  множество второстепенни въпроси и гледайки през пръсти на своите прекомерни амбиции, които са възникнали в резултат на щастливо стечение на обстоятелствата, позволили ви да приджобите основните човешки ресурси, вие забравяте за това, че така не може да продължи дълго. Скоро ще ви спре естественият ход на нещата, които не дават да се случва това, което заплашва оцеляването на цялото човечество, дълго да се властва над съзнанието, превръщайки по-голямата част от хората в послушни роби и добитък.

      А основният  принцип на битието - да се правят хората по-щастливи и да се създадат условия за тяхното умствено и всякакво развитие – на вас просто не ви е достъпен поради изключителната ограниченост на мисленето ви, не излизащо по-далече от портфейла ви ...

      Следователно, вие сте обречен да бъдете свидетел на масовото измиране на народа си, което става не така бавно и, за съжаление, неспирно. Този процес започна, още не е твърде късно да го спрем,предприемайки безпрецедентни стъпки, които вие не искате да направите ... Толкова по-зле за вас.

      Когато Бог иска да унищожи някои, той ги лишава от разум. Което и става в световен мащаб. Финалът на човешката комедия вече е пуснат от вселенските режисьори на пиесата. А хората продължават да правят планове за бъдещето си и яростно спорят кой ще бъде следващият президент. Не  им е дадено да скочат по-високо  от тяхното ниско интелектуално ниво  ... Но и за тези, които се мислят, че са по-интелигентни от "безличната тълпа" остава малко: да разделят заедно с тях универсалната съдба ... Печална!

 

Превод Михаил Кръстев
http://maxpark.com/community/4388

 

 

 

Страницата е създадена :