Съюз на пенсионерите 2004
Начало Начало    Контакти Контакти
 

СЕДЕМ ВЪЗРАСТИ НА ЖЕНИТЕ

 

За жените винаги ще се намери да кажеш нещо ново, докато макар и една да остане на земното кълбо.

 

Картината на женския живот е съставена от напълно ограничен набор от неща. Учение и работа – просто кариера; омъжване, раждане – семейство; развлечения – хоби. Е и различни женски дреболии, подробно описани в гланцовите списания. Разлиствайки кое да е от тях, всеки човек разбира, че животът на жената се състои от модни дрехи, парфюми - аксесоари, друга козметика, кулинария, лечебна козметология, гинекологични проблеми, недоволство от своите гърди, депилация, маникюр, прическа и разстройване заради мъже. Всичко това в по-голяма или в по-малка степен занимава жената през целия й живот. Но на всяка възраст е съвсем различно.

Жената - точно такава сила на природата, като вятърът, мълнията, електричеството

Възрастта на Жулиета

 

Девойката - тийнейджър празнува периода на първите месечни цикли, с интерес следи как й растат гърдите и се измъчва от акнето. И макар женското в нея да бушува по-силно, отколкото във възрастната жена, сферата на основните й интереси се намира зад границите на чисто женските занятия. От всички козметични процедури за девойката е актуално само почистването на лицето. За диети те повече четат, отколкото да ги прилагат. За шейпинг (оформяне на тялото) им служат дискотеките. А шопинг в болшинството случаи практикуват с майките си и упорито капризничат, изпросвайки си мини-поличка. А предназначението на мини-поличката е да я гледат всички. Засега това на тях им е достатъчно. А най-важното за подрастващата девойка е учението и хобито. И едното и другото за тях са началните степени на кариерата.

 

Същност на нейната женственост: гърдите – те растат;

Аксесоар: сутиен;

Козметика: крем против акне;

Кулинария: сладолед;

Хоби: различни опаковки, календарчета, автографи, или други подобни дреболии ;

Слоган (сентенция) – Първо работата, а момчетата после! ("Первым делом самолёты, ну а мальчики потом!"- песен от филма);

Лошотии от мъжете: „Той ходи на кино с друга!”

Самотната жена е подобна на Антарктида: така далечна, студена и захвърлена.

Тургеневска девойка

 

Макар тургеневски девойки да ги наричат не за възрастта, а за образа, но все пак не всички са честолюбиви, къдрави, с френски роман в ръка, а са само девици, между 19 и 20 години и малко след това. Тези, които се превръщат от затворена пъпка в пищна роза, превръщайки се от момичета в млади жени. Те, като правило нямат проблеми с пъпки на лицето, излишно тегло, целулит, нямат бръчки. Лесно им се удават физически и интелектуални натоварвания. Но те не използват това, защото глобалните им проблеми са с главата, т.е., извинете, с мъжете. Съществуват,естествено, девственици, чиято сексуалност спи и не ги отвлича от дипломата, дисертацията, втората работа и туристическите преходи в неделите. Те си остават пъпки. Тях ги обичат жените от всички възрасти – защото не чувстват конкуренция от пъпките. Но песента не е за тях, а за любовта. Тъй като традиционно тургеневските девойки на всички времена и народи владеят инстинкта на любовта – те търсят жениха. Рядко го намират. Останалите 99% получават вместо жених безценен жизнен опит.

 

Същност на нейната женственост: желание за любов;

Аксесоар: книжка за любовта. Подходящ са трактат на Стендал, съветите на Овидия, поученията на някой американски гинеколог или стар френски роман;

Козметика: грим и помада;

Кулинария: пица и пирожки със зеле;

Хоби: конен спорт, планински ски, тенис, каквато и да  е вечеринка, където има много перспективни мъже. Като алтернатива – Интернет, компютърни игри, клуб на любителите на бирата, т.е. вечеринка с по-малко блестящи перспективи, затова пък без риск да си счупиш врата. ;

Слоган (сентенция) – „Да се боря, да търся, да намеря и да се предам”

Лошотии от мъжете: в някои случаи са сравними с Хирошима. Но понякога попада и на мирен атом.

Жените всичко отгатват; те грешат само тогава, когато разсъждават

ЧЕХОВСКА ГЕРОИНЯ

 

След 25 всички жени, и по това те си приличат с мъжете, престават да растат и започват незабелязано да стареят. Съгласно статистиката, на Чеховата възраст се предполага в багажа на  жените неудачен брак, малко излишно тегло,а, понякога дете, готовност да  встъпят в порочна връзка и необяснима жажда за щастие. Колкото по-добре жената е научила урока, че неудачните опити струват скъпо, толкова е по голямо нейното желание да опита още веднъж. Такава е психологията  на играча гуляйджия: снемайки от себе си последствията ,  той залага на невероятната карта с надеждата да спечели. Ето това животно, не подвластно на логиката, стремежа на жената към щастие плашело Чехов в прекрасната половина на  човечеството. Жените след 25 вече са натрупали достатъчно  тлъстини, но още считат себе си за много млади, за да си правят изводи от това. Именно в на тази възраст  жените често стават жертви на брачни аферисти . Може би затова, благодарение на натрупания опит и ненаправените изводи  - всички самотни жени боледуват . Те имат мигрена, и дроба и бъбреците боледуват , и язва, и костите ги болят. Не говорим за това, че ноктите се чупят и косите започват да падат. В утешение може да се каже – тази възраст преминава бързо. Но те и на това не се радват – боят се стареят!

 

Тяхната женска същност: картон при гинеколога и брачно свидетелство или за неговото разтрогване;

Аксесоар: венчален пръстен, гривни като показател на готовността да се оковат във веригите на брака;

Козметика: пълен набор от средства за грижа на кожата и чувал декоративна козметика;

Кулинария: кухнята на всички народи, като един от пътищата към сърцето на мъжа;

Хоби: кучета, кино, четене и други сурогатни принципи ;

Слоган (сентенция) – „Сполуката – награда за смелостта”;

Лошотии от мъжете: даже жененият мъж може да те зарази с венерическа болест.

 

На красивите мъже жените се любуват, умните обожават, в добрите се влюбват, но се омъжват охотно само за силните.

Балзаковска възраст

 

Сега тази възраст мълчаливо изтласкват към 40, а 30-годишните наричат млади жени. Но заради справедливостта трябва да кажем, че след 30-те това е вече балзаковска възраст. Жената с удивление забелязва, че след 30 тя не става по-сериозна, не дебелее, не посивява, и въобще, като че ли нищо не се променя, и при запознаване както и преди и дават 21, а понякога в автобуса зад гърба й казват: „Девойко, ти ще слизаш ли?”. Тя се чувства прекрасно – достатъчно цинична е, за да не допусне соматични разстройства, заради някакви жизнени ситуации. Тя знае всичко за себе си и се е научила, в крайна сметка да цени себе си като главна ценност. От позицията на своето локално всемогъщество жената след 30 ражда дете „за себе си” или прави стремителна кариера. На някои се удава да съвместят и двете. Но само на тези, които са се научили да разчитат единствено на своите сили.

 

Тяхната женска същност: те носят чорапите си като доспехи;

Аксесоар: дамска чантичка, в която между деловите книжа лежат и запасни чехли на токчета;

Козметика: пяна, тонизиращи, масло, соли, парфюми;

Кулинария: овесена каша, ориз;

Хоби: бродиране или философия ;

Слоган (сентенция) – „И сам войнът е войн”;

Страх от мъжете: не повече, отколкото от котка или куче

 

Жените нямат втора любов. Тяхната природа е твърде нежна, за да са в състояние
два пъти да понесат това страшно сътресение на чувствата.

ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТ – БАБА ЯГОДКА ОТНОВО

 

Всичко в природата е циклично и женската възраст след 45 като че ли се обръща отново. Жената става свободна, като на 25. Децата са порасли. Кариерата е направена. Парите са натрупани. Ако репродуктивната система е намалила своята дейност, не дочаквайки шестдесетте, то достатъчно често тези жени стават по-страстни, отколкото на младини. Желание плюс опит. Налага се да си хване млад любовник. По-често това е жиголо. Но, както и на 25, пред очите на жените пада пелена – те отново вярват в любовта, даже ако за нея се разплащат с наличните средства.

 

Тяхната женска същност: тяхната беззащитност повече не е коз, а тяхната защитеност- фалш;

Аксесоар: кадифена панделка на врата или фльонга в косите като израз на тайно желание да дреме в някои любими крака;

Козметика: няколко бурканчета елитна серия клас лукс, по няколко стотин за грам;

Кулинария: манго с хайвер, ягодка с шампанско;

Хоби: изложби, концерти ;

Слоган (сентенция) – „Даже ако вие сте малко над 30…”;

Страх от мъжете: сравним с Ватерлоо.

Цивилизацията на страната се измерва с това, какво мислят и знаят нейните жени , предаващи на новото поколение своите мисли и предразсъдъци.

АЗ СТОЯ В РЕСТОРАНТА, ДА СЕ ОМЪЖВАМ Е КЪСНО, ДА УМИРАМ - РАНО

 

Пенсионирайки се, жената продължава да работи, а някои даже започват някакви курсове или да учат във ВУЗ. Защото съгласно космическия цикъл, младеят до студентските си години. Пред нас отново стои изборът: какъв да бъда? Може да работиш по професията си до смъртта си, може да се заемеш с това, за което преди не ти е стигало време, но винаги ти се е искало. С танци, автостоп, спиритизъм – изборът е голям. Само здраве да има.

 

Тяхната женска същност: любопитство;

Аксесоар: шапка с периферия и бели ръкавици;

Козметика: трайна боя за коса;

Кулинария: всичко, с което може да ви зарадва вашият шеф-готвач, а за втората вечеря котлети от магазина;

Хоби: да храни бездомните кучета, гълъбите, бездомните ;

Слоган (сентенция) – „Да бъдеш себе си”;

Страх от мъжете: те разхвърлят вещите.

Мъже! Настойчиво ухажвайте жените!... (В. Вишневски)

ВЪЗРАСТ НА СПОКОЙСТВИЕТО

 

Тази възраст идва тогава, когато жената започва да бърка своите бивши любовници с внуците си, затова пък добре помни какъв цвят е била панделката й на тържеството  в детската градина и какъв успех е имала като изпяла песничката на този празник. Песента може да изпълни и сега цялата. Постепенно тя се стреми към абсолютно детско щастие, когато животът е прекрасен, ако свети слънцето, а на бузата й - карамел.

 

Тяхната женска същност: невинност;

Аксесоар: пазарска мрежичка;

Козметика: аптекарски медикаменти за радикулита;

Кулинария: бонбони и пасти;

Хоби: да запази и използва всичко, включително полиетиленовите пакети от мляко;

Слоган (сентенция) – „Вземай от живота всичко”;

Мнение за мъжете: те не отстъпват място в автобуса.

"Всяка жена е полудяла птица. Всяка - запомни това, сър Макс! Проблемът е там, че болшинството жени се стремят да се научат не да летят, а да вият гнездо."

Източник: http://www.balatsky.ru/we/Woman.htm
Превод: М. КРЪСТЕВ

Страницата е създадена :