самуил

Начало Начало    Контакти Контакти
 

Спомниха цар Самуил в гр.Ветово

 

/ „Щитове  каменни”, Пепеляшка и царския син”, „Погибел”/

Цветанка Петрова

 

 

Самуил 1

         Общинският съвет на „СП-2004” Ветово  и групата на пенсионираните учители, съвместно с местната библиотека, организираха обсъждане на трилогията на Димитър Талев „Самуил”.Присъстваха: активисти, общественици, членове на литературния  клуб, активни читатели и самодейци.

        Председателят на Общинския съвет на СП 2004 – Цонка Дамянова приветства присъстващите с „Добре дошли” и предложи всички да запеем : „От кога се е мила моя майно льо, зора  зазорила , от тогаз се е мила моя майно льо войска провървяла…”. И всички запяха тихо, получи се чудесна емоционална атмосфера за творчески разговори.

 

Самуил 4

      След като накратко се спря върху живота и творчеството на големия Димитър Талев, Цонка Дамянова предостави думата на подготвилите се членове на групата на учителите- Иванка Владимирова, Радка Димитрова и Цветанка Петрова, които вълнуващо представиха съдържанието на трите тома.

 

Самуил 2

 

       Всички слушаха с голямо внимание, /както се казва :”муха да бръмне, ще се чуе”/, което говори за големия интерес към „Самуил”.

      Членове на литературния клуб споделиха впечатления от романа.

      След  закриване на сбирката, хората не бързаха да си отиват а споделяха впечатлили ги моменти от големите битки с  ромеите, за ослепените български войници от Василий II /българоубиец/ за големия държавник – Самуил.

„България има нужда от такива водачи днес- дано ги разпознаем” /пише проф. Вагалински от БАН/.

 

Самуил3

 

 

 

 

 

 

Страницата е създадена :