психологически трикове

Тези психологически трикове ще опростят живота ви и ще ви  помогнат да се справяте със стресови ситуации.

 


Когато няколко души се смеят в група, всеки инстинктивно гледа човека, който му е по-симпатичен. Или човека, който би искал да му бъде по-близък.

Ако нервничете, а ви предстои отговорна работа, дъвчете дъвка. Така ще можете да се успокоите, защото подсъзнателно храненето се асоциира с безопасност.

 

 Ако някой ви крещи,  запазете спокойствие. Възможно е с това допълнително да разгневите събеседника си , но след това той ще почувства силно чувство за вина за поведението си.

Ако отговорът на събеседника не ви допада или чувствате, че е непълен,  не питайте отново. Само погледнете внимателно човека в очите. Тогава той ще бъде принуден да продължи разговора.

 

Оказва се, че не само емоциите влияят на мимиката, но и обратното. Така че, ако искате да се почувствате щастлив, усмихнете се възможно най-широко. В резултат на това ще се усмихвате съвсем искрено.

Когато е възможно, опитайте се да не започвате изречението с думите "Аз мисля" и "Струва ми се, че" .Това само по себе си се подразбира от вашата реч, но понякога показва ненужна несигурност.

Преди важно събеседване представете си, че интервюиращият е ваш стар приятел. Така ще се чувствате по-спокойни и по-малко ще се притеснявате.

 

Ако се научите да изразявате само малко повече радост от срещата с някого, то с течение на времето искрено ще се радвате да видите този човек.

Хората са склонни да ви отстъпват по малко, ако преди това са ви отказали  нещо повече.

Физиологическия израз на стреса много прилича, на симптомите на радостната възбуда: (тежко дишане, сърцебиене, и т.н.). Ако можете да погледнете в стресовата ситуация като на предизвикателство, негативният ефект от стреса ще се намали.

Много често хората не показват увереността в себе си, че са наистина добри в нещо. Ако с вида си показвате, че сте уверени в действията си, хората ще бъдат привлечени към вас.


Ако ви се налага да работите много с хора, поставете зад себе и огледало. Много клиенти ще се държат по-вежливо - в края на краищата никой не иска да вижда себе си ядосан и раздразнен.

Ако на някакво събрание очаквате от някого остра критика, опитайте се да седнете до този човек. В този случай, е вероятно той да омекне и да не бъде в състояние да се нахвърли върху вас със същата сила, която би имал, намирайки се на известно разстояние.

Първата среща е най-добре да проведете на такова място, където можете да получите повече положителни емоции. Впоследствие приятните впечатления ще се асоциират с вас.

Опитайте при запознаване да определите за себе си цвета на очите на събеседника си. Зрителният контакт увеличава вероятността да почувствате взаимна симпатия.