шаблон цвете

Начало Начало    Контакти Контакти
 

 

На фестивал „ПЕЙ СЪРЦЕ” в Кюстендил

 

            Рени  Колева

 

хармония 2016

 

       Вокална група „ХАРМОНИЯ” към СП 2004, община Русе, с художествен ръководител известният музикант и певец Цветан Банев, взеха участие в Десетия Юбилеен фестивал на шлагерната и старата градска песен  „ПЕЙ СЪРЦЕ” проведен на 10 и 11 септември 2016г в град Кюстендил. Фестивалът бе с конкурсен характер. Участваха над 600 души от цяла България и от съседна Македония.Оценка даваше престижно жури. Председател -  професор по музика от София Панайот Панайотов и членове - известната певица и водеща на предаването „Ако зажалиш”  – Бони Милчева и още четирима изявени музиканти и театрали. Мероприятието се провежда под патронажа на кмета на Кюстендил – Петър Паунов и читалище „Братство” с председател Иван Андонов.

     Целта на фестивала  е да съхрани и популяризира старата градска и шлагерна  песен, да я възроди за нов живот и да приобщи младите хора към нейната лирика и красота.

     Два дни на сцената се редуваха  пеещи групи, индивидуални изпълнители – дуети ,квартети, инструменталисти… Залата трептеше от красиви гласове и музика! А за тоалетите и шапките – думите са излишни… Особена изява, атрактивно  шоу, поднесе съставът от Щип Македония.

     И ние ВГ „Хармония Русе бяхме сред тази емоция. Представихме се отлично, разбира се – видно и от дипломите - и като група и като соло – Ц.Банев.

     Щастливи, удовлетворени и сладко уморени се прибрахме  по домовете си в късните вечерни часове на 16 септември.

 

 

 диплом Хармония

                                                      

 

 Диплом Банев

 

 

 

                                                      

 

 

 

 

 

Страницата е създадена :