Необикновени паметници

Най-необичайните паметници в Русия и ОНД


Освен многобройните природни чудеса, в Русия може да видите много необичайни архитектурни форми. В тази колекция можете да се запознаете със странни и интересни паметници и монументи в Русия и съседните й страни.

Паметник на водопроводния кран
Паметникът на водопроводния кран се появил през 2005 г. в чест на 70-годишнината от Петрозаводския водоснабдителен канал. Намира се в Петрозаводск, на брега на река Варкаус.

Паметник на щастливия заек
Паметникът на спасилия се заек е установен в Санкт Петербург на Заешкия остров. Това е легендарен герой, на който много му провървяло по време на едно от наводненията в града.

Паметник на сиренето
Паметникът на топеното сирене "Дружба" е открит през 2005 г. в столицата. Спонсор и инициатор на това чудо - фабриката на топено сирене "Карат".

 Паметник на поговорката
Този паметник от Якутск ни дава добър съвет - "Не режи клона, на който седиш"

 Паметник на ушите
Да опитате солени уши можете в центъра на Перм - паметник "Перм, солени уши" символизира соления риболов в Урал.

Паметник на водопроводчика
В Красноярск, очевидно, жителите често страдат от комунални аварии. Не е чудно, че паметникът "Чичо Яша и Стажанта" се намира в сърцето на града. Най-вероятно, този Стажант е основната причина за тези злини.

Паметник на радиатора
И в Самара не всичко е просто с проблемите на ВиК. Това доказва, паметникът на радиатора за отопление, забележете, работещ - защото котката на студен радиатор няма да легне.

Паметник загубен портфейл
Скулптурата символизираща вселенска тъга - Изгубеният портфейл - може да се види в Краснодар.

Паметник на чехлите
Идеята да запечата в камък чехлите узряла в главата на скулптора от Томск Олег Кислицки. Чехли могат да се премерят тяхната дължина е 32 см.

Паметник на пияницата
Красноярския любимец "Чичо Вася- пияницата", украсява улицата на декабристите. Официалното име на този колоритна скулптура - "мъжът с кучето.".

Паметник на целувката
Много трогателен паметник на целувката в Харков. Какво пречи на влюбените да застанат по-близо, за да им е по-лесно да се целуват?

Паметник на краставицата
Много трогателен паметник на краставицата, която ги храни от признателните жители е разположен в град Луховици, Московска област. И с право - гражданите са сред основните доставчици на краставици в магазините и пазарите на столицата.

 Паметник на комара
Внушаващ ужас мутант - комар е установен в Ноябърск, скулптурата припомня, че бич на Сибир са комарите, а не студа.

Паметник на котката
Релаксираща котка.