Осмото чудо на света: уникалната градина в Дубай ще удиви дори и най-изкушените
Дубай - най-зрелищният град на Обединените арабски емирства. Той е известен не само с луксозните си хотели, но и с грандиозните архитектурни проекти. Един такъв проект е Градината на чудеса, построена само за няколко години на мястото на изоставена пустиня. Днес това е най-големият парк на цветята в света.

Всеки, който е посетил тази градина ще се съглася с определението осмото чудо на света. Каним ви да направите виртуална разходка.

Цветният парк е разположен на площ от 6,7 хектара. За изграждането на стени, пирамиди и кули на градината са специално внесени 45 вида различни цветя.

 

Декоративна функция се изпълнява предимно от петунии, от които са съставени различните композиции на градината, а в ролята на помощници, са използвани здравец, невен, копривка и много други растения.

 

Откриването на парка е било посветено на Деня на влюбените, затова  този красив парк е популярен сред семейните, новобрачните  и просто влюбените двойки.

 

За да се запази това  чудо (виещи се цветни потоци, цветни форми на птици и др ..), от суровите климатични условия, по периметъра на парка са засадени  дървета.

 

Паркът също е вписан в Книгата за рекордите Гинес, защото цветните стени достигат три метра височина и 800 метра дължина.

 

Паркът е богат на сложни постройки, например, любимата в много европейски градове арка от разноцветни чадъри. А също така можете да видите цветни пирамиди, покрити с цветя коли, паун, чиято опашка е направен от различни цветове и други спиращи дъха неща.

 

Цветовата палитра на парка съдържа 60 различни цветове и нюанси. За напояване се използва капкова иригационна система от отпадъчните води, което спестява вода и електричество.

 

Дизайнерите на тази луксозна градина се гордеят с 10-метровата кула, която е красиво украсени с цветя и символизира единството на човека и природата.

 

Всяка година броят на растенията в прекрасния парк продължава да расте, тъй като създателите му постоянно измислят нещо ново, с цел да  променят и да разнообразят пейзажа на градината.

 

 

Източник http://mixstuff.ru/archives/82853