шаблон цвете

Начало Начало    Контакти Контакти
 

Заедно към знанието

 

                                              Красимира Маринова

 

 

на буквите 1

 

   Не мога да се въздържа да не споделя за една вълнуваща среща на възрастни и деца, която се проведе в Регионална библиотека „Л.Каравелов” Русе на 12 май 2018 г.,  под надслов „Заедно към знанието”, посветена на историята за на буквите и техните създатели.

    Срещата бе организирана и проведена от Пенсионерско дружество „Калина” към СП 2004 Русе с участието на дългогодишните педагози – г-жа Радка Станева, г-жа Костадинка Герасимова, г-жа Тодорка  Георгиева, г-жа Янка Костадинова и Йорданка Минчева, която не е педагог, но много обича да пее на децата.

   Отлично подготвения сценарий привлече вниманието на малките и големи деца.

   Госпожа Станева подробно разказа за живота и делото на братята  Кирил и Методий. За създаването на нашата азбука и разпространяването й от техните ученици.

   Последваха  задаване на въпроси за авторите на известни български детски песни и стихове, а някои деца пожелаха да ги прочетат. Други деца се изявиха като артисти и направиха драматизация по стихотворение на Асен Разцветников, но най-много  деца участваха в отговорите на зададените гатанки. Две от децата написаха с букви от пъзел най-хубавите думи „България” и „Успех”.

   Като всеки преподавател, водещата зададе и трудната задача:

От определени букви, за определено време да се напишат възможно най-много думи. Най-добре справилите се получиха награда по една книжка от организаторите.

  За тези няколко часа децата се изявиха като добри читатели, рецитатори, артисти – научиха много и показаха много.

  За всички тази среща бе полезна, приятна, забавна и образователна.

  В края на срещата една от майките с деца ме помоли  да има по-често такива срещи. Обясних й, че нашата организация провежда всяко мероприятие с участие на деца, защото девизът ни е : „Да дадем корени и крила на нашите деца”.

   Срещата приключи. Възрастни и деца си разотидоха с приятно настроение –

удовлетворени от преживяното.

 

на буквите 2

 

 

на буквите 3

 

на буквите 4

 

на буквите 5

 

 

 

 

 

 

Страницата е създадена :