лаос 3

Начало Начало    Контакти Контакти
 

 

Това, което за Лаос е хубаво, за нас е странно

 

 

 лаос2

 

Жителите на Лаос никога не наказват децата си

Според лаоските традиции не е прието да се ругае и да се наказва детето, защото според тях само щастливото дете може да донесе в този жесток свят  радост и добро

 

Разхождат се с голи кореми…

Мъжете в Лаос, а понякога даже и жените си придърпват тениските, за да демонстрират коремите си, затова рядко си смъкват фланелката до долу. Този начин да се охлаждат в жаркото време може да се наблюдават във всички части на страната.

 

Носят чанти върху главите си…

За да превозват тежки товари, лаосците използват големи чанти с дълги дръжки, които не висят на рамото, а се слагат върху челото така, че чантата се оказва върху гърба. При това  ръцете остават напълно свободни.

 

Ядат  прилепи…

Малките зверчета са истински деликатес в Лаос. Порция от четири печени мишки струва около долар и половина. Но с това гастрономическите пристрастия на лаосци не свършват. Тук с удоволствие се хранят с плъхове, еноти, белки, змии, жаби, бръмбари, скакалци, ларви и всичко, което може да се яде.

 

При тях всеки мъж е длъжен да отиде в манастир…

Всички мъже , последователи на Будизма, в определена възраст задължително отиват в манастир. По правило, срокът е един два месеца, но имат право да останат и за по-дълго.

 

Ядат месна супа със захар…

Не особено взискателни към храната гражданите на Лаос си слагат няколко лъжички захар в обичайната супа от месо. Очевидно по този начин те компенсират липсата на сладкиши, които в Лаос не са толкова много.

 

Предпочитат много ниски столове

В традиционните лаоски домове столовете са толкова ниски, че се създава усещането сякаш седиш на пода, понеже височината е не повече от 5-10сантиметра. Възможно е това просто да е комфортен начин да клекнеш.

 

 

източник: http://www.webmiastoto.com/

 

 

 

Страницата е създадена :