Съюз на пенсионерите 2004
Начало Начало    Контакти Контакти
 

Независимо от възрастта, или за щастие, има жени на години, от които можете да научите много

Почти всяка от нас е в очакване на старостта. И никоя не иска тя да дойде. Но това е хубаво време - време на достойнство и мъдрост. Независимо от възрастта, и за щастие, има жени на есенни години, от които може да се научи много.

Ангела Меркел"През последните години, нито един политически лидер не е получил такива впечатляващи резултати, като Ангела Меркел" - пишат чуждите медии. Фрау Меркел отлично шофьора, живее в тристаен апартамент, носи само дамски панталон. Нейният стил  - около 50 нюанса на сивото, якета - всички цветове на дъгата , весели нюанси.

 

 

 

 

Кристиан ЛагардЗа западните бизнес дами икона на стила  не е поредната филмова звезда от гланцова  обложка, а Кристин Лагард, ръководителката  на Международния валутен фонд. Вегетарианка, плава с гмуркане, след развода си не бърза да се омъжи, има близък приятел. Кристин обича йога, плуване, градинарство. Косите й са сиви (по принцип не ги боядисва), а в очите й - нещо момичешко.
Ангела и Кристин - "момичета след 55 ", но с техния дух те и след  70 години ще променят света.

Зелда КапланНай-известният фен на модата в Ню Йорк е 95-годишната  Зелда  Каплан. Зелда се отличава с предизвикващ стил и обича да се мотае в модни партита, тя никога не е пропускала нито едно шоу и умира по време на модно ревю.

 

 

 

 

Голди Хаум67-годишната Голди Хоум носи  зашеметяващо деколте,  избира необичаен костюм за Хелоуин и заема  2-ро място в рейтинга "Най-стилната звездна баба."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хилари КлинтънСтилната  и уверена Хилъри Клинтън (65- годишна ) ходи на  бляскави събития в съвършено прилепнали джинси. Предпочита лаконичния стил на облеклото, без ефирни панделки, костюмите й са строги и сексуални.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


И защо трябва да съжаляваме за изгубената младост? Ние не съжаляваме за това, че не сме се заровили в пясъка , че не играем с момчетата на войници , размахвайки пушки- пръчки , че не обличаме костюма на Снежанка на Нова година . Това е минало , обърната страницата . Те не се радват на  нови рокли и парфюми. Няма да се трогнат от филмовата адаптация на "Ромео и Жулиета " , както и ние няма да заплачем над историята за кучето Муму .

*Муму“ – повест от И. С. Тургенев, написана в 1852 година. Главни герои са  глухонемият портиер Герасим и неговото куче

МУМУ

Няма фиксирани форми, да се променяш и да работиш върху себе си може да го правиш на  всяка възраст . Страстта се сменя с топлина. Хормоналните  бури утихват , глупости заради  мъже вече не вършите. Мир и свобода. Самодостататъчността ви задоволява. Чувството за хумор , острия език ви прави очарователна не по-зле , отколкото наивния млад романтизъм . Животът има друга степен на наситеност , не съществува вече фразата : "Всичко е още напред".

Ходещият ЗамъкИма една хубава детска книжка от Диана Уин Джоунс „Ходещият замък“, по нея е заснет знаменития мултипликационен филм от известния карикатурист Миадзяки . Момичето Софи Хартър се превърнало в бабичка . Отначало била ужасена , а след това се зарадвала. Оказва се, че сега вече е възможно да се пренебрегнат много условности, смело и с пълно право да поучаваш другите , да правят това, което на теб ти  харесва , а не това, което е необходимо в младежките години.

 

 

 

Бабите ходят на басейн , вместо гимнастика изпълняват стриптизьорски  танци по видео-уроци , пътуват много  и разпространяват снимки в Инстаграм.. Стари жени в джинси – някога това беше комичен образ. А сега - напълно хармонична  картина. Възрастта  не е пречка за стила и желанието  да се обличаш , така както ти харесва . Пастелните  тонове , ярките цветове , спортният стил, късите поли са напълно достъпни за момичетата след 60 .

Бабите би трябвало да плетат чорапи , да пекат питки , да разбират от лечебни билки , а те предпочитат да правят  маникюр , да разбъркват коктейли и да са вещи в  марките на козметиката. Внуците ги наричат по име.

Татьяна Сазонова

Източник

Превод М. Кръстев

 

 

Страницата е създадена :