Съюз на пенсионерите 2004
Начало Начало    Контакти Контакти
 

Жълтият цвят

Жълтият цвят оптимално тонизира нашия организъм. Той не изморява, оказва стимулиращо въздействие върху зрението и нервната система, активизира умствените и логически способности. Съзерцаването на жълтия цвят води до вътрешна хармония и равновесие, придава увереност, създава оптимистично настроение. Във физически план жълтият цвят стимулира работата на злъчката.

Жълтият цвят оказва очистително действие на целия организъм, лекува редица кожни заболявания. Много ефективно преминава лечението с жълт цвят на органите на коремната кухина.: стимулира функциите на черния дроб, влияе благотворно на бъбреците. С лечебни цели жълтият цвят се използва и при слабо, вяло храносмилане, атония ( загуба на тонус) на червата, за нормализиране на храносмилането и увеличаване на стомашната секреция.

Жълтият цвят въздейства на мисловния процес, помага при нервно изтощение, възбужда апетита, лекува безсънието. За да се повиши настроението на болен, намиращ се в угнетено или потиснато състояние, предмети с жълт цвят се допират до главата. Този цвят се използва при лошо зрение, при тежки очни болести.

При използване на жълтия цвят в лечебната медитация  той стимулира интелектуалните способности на човека;  активизира вегетативната нервна система, снижава киселинността в организма. Към органите, най-възприемчиви към жълтия цвят. Се отнасят, стомаха, дванадесетопръстника, жлъчният мехур, лимфатичната система, нервите и мозъкът.

 

За да се получи оздравителен ефект с помощта на лечебната медитация, е достатъчно ежедневно в течение на 10-15 минути да се гледа квадрат от жълта хартия с размери примерно 40х40 см., разположен на масата на разстояние 1 – 1,5 м. Това време е напълно достатъчно за това, щото очите да фиксират цвета и да го предадат на мозъка. Оттук сигналът постъпва в централната нервна система, а от нея – към този орган, на който жълтият цвят оказва лечебно въздействие.

http://domohozyaika.com/eto-interesno-znat

 

Страницата е създадена :