Съюз на пенсионерите 2004

Областен Съвет - Русе

 ъю н енс оне те 2004
Графична изложба

Фотоизложба
„Градината в моя дом”

 

                                                  Рени Колева

 

         В изпълнение на проекта „Дунавски Разкази” участници  от РУ „Ангел Кънчев”  и  „Съюз на пенсионерите 2004” Русе,  в Европейски информационен център „Европа директно” - Русе (EИЦ) беше открита фотоизложба  „Градината в моя дом”  .

 

      Съюз на пенсионерите 2004 е благодарен на EИЦ  „Европа директно” , че ни прие в своя офис. Изготвиха постерите,  на които поставихме снимките на градините и балконите от нашия дом. Направиха логото на изложбата и рекламата й, изработиха  грамоти.

 

      Отговорен организатор по мероприятието бе Румяна  Радкова. Тя покани пенсионерите от града и областта  да откликнат на повика - да снимат цветята, зеленината и целия дворен интериор, създаден от техните ръце.

В началото на изпълнение на Проекта нещата потръгнаха малко вяло. Пък си  беше  месец март още. Постепенно, с грейването на слънцето и раззеленяването на природата, започнаха да пристигат един след друг на  електронните адреси на организаторите фотоси, които надминаваха очакванията. И така  до  26 - 27  май предложенията станаха  много.

Повече от 100 фотоси на прекрасни градини и балкони, бяха  подредени на  постерите.

 

      В уречения час – 15,00  на  31 май 2012 г. управителят  Емилия Петкова откри фотоизложбата. Тя приветства гостите с „добре дошли” и подчерта, че не за първи път си сътрудничат  „Съюзът на пенсионерите 2004” и информационният център „Европа директно” – Русе. Пожела на всички присъстващи да се насладят на постерите и предостави думата на Председателя на Областния  съвет Йордан Казаков.

 

     Председателят поздрави присъстващите, като обърна внимание, че това мероприятие се вписва особено  в обявената от  ЕС  ‘2012-та за „Година на възрастните хора” под мотото „Активно стареене и солидарност между поколенията”.

Какво по-активно стареене от това да подредиш такива красиви дворове, да ги фотографираш и като използваш средствата за съвременна комуникация да ги направиш достояние на всички, които очакват това от вас.

 

       Присъстващите бяха поканени да разгледат  фотосите,  да се почерпят и да споделят, ако желаят, мнението си.

             

       Раздадените  грамоти за участие и дребните  подаръци, допълнително привнесоха  удовлетворение от това, че  трудът на човешките ръце и желанието за творческа работа бяха оценени от русенската общественост.

 

      Един приятен полуден, в който получихме голяма доза естетична наслада!

 

      Изложбата е отворена за любителите на естетиката!