Книгите
Начало Начало    Контакти Контакти

Как да подберем цвета на дрехите според външността си

Правилният избор на дрехи вълнува мнозина. Това зависи от множество  фактори, един от които е типът на външността. Общо са доказани 4 типа външности, те съответстват на четирите сезона:
есен, пролет, лято и зима.Зима - това са контрастни и ярки цветове, пролет - жълто-зелени нюанси, лято - преобладават зелените и сини тонове, есен - червени и златисти цветове. При избора на дрехи и аксесоари, следва да се ръководим от тези подразделения на типа.


От тях за топли типове се считат  пролетта  и есента, защото очите и косите на представителите на този тип са с топли нюанси, а зимата и лятото - студени типове, очите  и косите са със студени нюанси.


Понякога няма ясно подразделение на типа на външния вид, има по-контрастни и по-малко контрастни типове. Най-впечатляващият външен вид е на представителите на студения тип - зима. И колкото външността е по-ярка, толкова по-ярък трябва да бъде гримът и тонът, който я подчертава.

 

Определяте типа на  външността сиДа определите своя тип е доста лесно. За експеримента са нужни само парче плат със студен  розов цвят и парченце плат с нежен,
лососев цвят — това е розов цвят с нежен портокалов оттенък . При много добро  осветление ги поднасяйте до лицето си и гледайте  дали те са  в хармония с кожата ви. Ако очите ви придобиват  блясък, кръговете  под тях почти изчезват, лицето ви става по-младежко  и по-ярко, тогава отговорът е да. Когато хармония се постига със студено розовия цвят, това означава, че външността ви е студен тип, а ако е с лососевия – топъл тип.

 

Избирате цвета на дрехите според своя тип

 
Зима
Бледа кожа и контрастни на нея коса и цвят на очите.  На този тип подхождат  ярко син и небесно син цвят,  тъмно сиво, боров, фуксия, тъмно червено, черен и чисто бял цвят.. Основното правило - цветът трябва да е наситен и контрастен.

 

Лято

Този тип имат бледа кожа и светли коси, преливащи към сребристо. Най-добрият избор - това са пастелни цветове. Контраст за този тип не е необходим. Цветовете трябва да са нежни и меки: сиви и синкави нюанси, а не ярки бели , цветове на морски вълни и т.н.


Есен

Кожа с бронзов оттенък, кестенова или рижа коса. Най-подходящи цветове – златистия и всички нюанси на червения, освен това ще изглеждате прекрасно в дрехи с пясъчен, бронзов и бежов оттенък. Можете да използвате наситено-зелени цветове, но трябва да избягвате белия, сивия и розовия цветове.

 

  • Пролет
    Топъл цвят на кожата, рижа  или светла коса. В приоритет трябва да бъдат ярките цветове, но изчистени . На този тип  подхождат прасковен, коралов, оранжево-златист, син, пясъчен, бледо зелен цвят и цвят на ръжда. Избягвайте нюансите  на синия цвят, черния и белия цветове
    .

 

Страницата е създадена :