Съюз на пенсионерите 2004
Начало Начало    Контакти Контакти

Как да се омъжиш след 30

На един американски форум младо момиче попитало:
„Аз съм красива, весела и  умна девойка. Искам да се омъжа за човек, който печели за една година не  по-малко от 500 хиляди долара".

Един млад бизнесмен решил да й отговори по същество :
"Прочетох публикацията ви с голям интерес. И ето как аз виждам всичко това:
Вашето предложение от гледна точка на човек като мен - определено е лоша сделка  и ето защо. Казано накратко, вие предлагате красотата си в замяна на парите ми. Прекрасно. Но красотата ви ще изчезне, а  моят капитал - само ще расте. Разбира се, вероятността за увеличаване на капитала ми може да се постави под въпрос, но вие определено по-красива няма да станете!
Така че на езика на бизнеса вие сте обезценяващ се  актив, а аз - доходоносен  актив . Но вие не сте просто обезценяващ се  актив: цената ви ще  пада все по-бързо и по-бързо, след 10 години Вас  никой няма да ви желае . Да ви купя ( за което молите ) – е лош бизнес , така че аз бих предпочел да ви взема под аренда .
Ако думите ми ви изглеждат жестоки, помислете върху това, че ако моите пари изчезнат, така  ще постъпите и вие. Така че, справедливо е, когато Вашата  красота увехне, аз трябва да се избавя от този актив. Това е много просто . Така че сделката, която има значение за мен - това е среща, но не и сватба.
Надявам се да ви помогна .
Да, ако сте готова да обсъдите възможността за аренда – уведомете ме ! "

Източник: http://pulson.ru/odo-vsem-na-svete/hm-ne-plohaya-myisl.html         Превод: Михаил Кръстев

Страницата е създадена :
Страницата е посетена Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!