шаблон цвете

Начало Начало    Контакти Контакти
 

Запомняща се патриотична среща

                                       Христина Маринова

 бесараби4

 

          Днес членовете от Национално дружество "Традиция"  град Русе с председател Мартин Календжиев съвместно с пенсионери от Съюза на пенсионерите Регион Русе с председател Красимира Маринова - посрещнаха в Русе група млади бесарабски българи от Молдова - област Тараклия - село Троица !
Гостите бяха посрещнати с хляб и сол, както повелява българската традиция! 
Свещеникът - отец Георги Райков от църквата "Свето Възнесение"  Русе произнесе патриотично слово за българския патриотизъм и дух през вековете и до днес и  даде напътствие за бъдещето на България ! Неговите  думи и послания бяха приети като верую за  духа  на патриотите от дружество "Традиция" и младите бесарабски патриоти тръгнали по пътя на дедите си да знаят и да пренасят традиции и българщина от България до Молдова !
Отец Георги произнесе Благослов за всички българи у нас и по света.
Мартин Календжиев ни разказа за съвместната дейност с бесарабските българи от Молдова, област Тараклия село Троица  и за патриотичния дух на тези млади хора !
Те от своя страна  изказаха своето възхищение от патриотичното, емоционално, трогателно и запомнящо се посрещане от пенсионерите .
Те говориха за техните проблеми и дейности, за техния всеотдаен труд и въодушевление да търсят и да пазят историята, традициите и житейските победи при отстояване на своя български произход ! 
Бяха облечени с тениски върху които символично бе  очертан пътя на бесарабските българи от тяхното село Троица !
Пътят им в България започва от Русе към Велико Търново, Габрово, разбира се легендарния връх Шипка, следва Стара Загора и чак до село Ботево ! 
Създаде се едно прекрасно приятелство на българи с един корен и мисъл единствено и само за РОДИНАТА България ! 
Песните на изпълнителите от дружество "Надежда" с председател Цветанка Габровска вдигнаха настроението с красивите си  и звучни изпълнения !
Толкова вълнуваща среща остава в сърцата на присъстващите не само с фотосите и записите на видеоклипове, но най вече с трогателния, емоционален и патриотичен момент от срещата пред паметника на Баба Тонка и посещението на музея.

        Това никога няма да бъде забравено от патриотичните българи от дружество Традиция, от пенсионерите от дружество "Надежда" при Съюз на пенсионерите Регион Русе и младите бесарабски българи Александър Романенко и Владимир Мъгла от Молдова !
До Нови срещи млади приятели !

 

бесараби 1

 

 

бесараби 2

 

бесараби 3

 

бесараби5

 

 

бесараби 6

 

 

бесараби8

 

 

 

бесараби9

 

 

 


 

Страницата е създадена :