Шест принципа на щастлива старост

причина в съвременния свят е прието да се счита, че истинските спътници на стареенето са валериановите капки, домашните чехли и за всеки случай, телефонният номер на местния терапевт да ви е подръка. Всъщност всичко е напълно погрешно и зависи изцяло от самия човек.

Нека да поговорим за принципите на щастливата старост, които изповядва жената, която, въпреки напредналата си възраст, е в прекрасна физическа и творческа форма и съвършено не се счита за стара в класическия смисъл на думата. И как можем да не си спомним, за великия французин Андре Мороа, който заявил, че реалното зло в напредналата  възраст - това не е слабостта на тялото, това е равнодушието на душата (нещо подобно). И така, представяме ви по опитен път избрани шест принципа на щастливата женска старост.

Без страх и упрек

http://ic.pics.livejournal.com/taila_75/71472214/11911/11911_800.jpg

 

Малки слабости

Старост - времето, когато най-накрая, можеш да направиш това, което пожелаеш, без оглед на чуждите осъждащи възгледи на другите хора и какво ще кажат познатите съседи, колеги и други хора. Всички тези "приятели- колеги- съседи" са можели да го кажат, те отдавна вече са го казали, и ти вече си чул всичко това в изобилие през тези години по-рано. Можеш да живееш, така както искаш! Например, сега никой не те спира да си направиш татуировка

 "с нецензурно съдържание", или да си боядисаш косата в  някакъв дивашки цвят. Наистина е страхотно да решаваш всичко сам!

http://ic.pics.livejournal.com/taila_75/71472214/12034/12034_800.jpg

Защо, всъщност, слабост? Това са желания, които сега могат да се реализират без никакво препятствие и да не се срамуваш от тях. Да гледаш до два часа през нощта сълзливи сериали или филми за зомбита и да хапваш торта със сметана, без да чувстваш ни най-малко смущение или угризение на съвестта, защото за диетата в този век може да не ти пука. В крайна сметка, диета - това е дълг на каторжния затворник, а благодарение на Бога, ти си над петдесет! Така че, радвайте се на вашата възраст!

Посивели коси - това е страхотно!

http://ic.pics.livejournal.com/taila_75/71472214/12451/12451_800.jpg

 

Да, сива коса - това е красиво, а освен това липсата на изискан грим съвсем не е лошо. Очарованието на възрастта "за ..." също е във факта, че можеш да бъдеш абсолютно естествена. Накрая можеш на глас да признаеш, че обувките с висок ток са неудобни, а и килограм грим на лицето също е вреден; че сивите коси – това е смело и красиво, че всяка една от твоите бръчки - това е твоят опит и ако се отнасяш към бръчките с любов и нежност, изведнъж се оказва, че те ти дават неизказан чар, и твоята усмивка, с бръчки около очите внезапно се превръща в палава и заразителна.