20 навика,
които те правят дебел

 

Ще ви разкажем какви навици е необходимо спешно да изкорените, за да не станете дебелак.

 

 1 Има храни с надпис "Обезмаслени" или "Съдържа само Х калории".  Ако така  е маркирана храната, която обикновено е високо-калорична, следователно, там има още нещо друго, което ще се отрази негативно върху вашето самочувствие. Най-важното е, че организмът ви ще се почувства излъган, ще консумира захар и други вредни вещества от други източници, с удвоена сила. Например: лека  майонеза.

2 Да ядеш прости въглехидрати след шест часа вечерта. От простите въглехидрати е желателно да се избавиш въобще. Те са нездравословни. Ето защо, за пет дни само един шоколад - това е повече или по-малко нормално. Но по-добре е да се организираш една седмица, въобще без прости въглехидрати. И не мисли, че на тренировка ще изразходиш всичките калории: това далеч не е така.

 

3 Да спиш твърде малко или прекалено много. Хората, които спят по-малко от 5 часа, и тези, които спят повече от осем, според редица изследвания, набират килограма много по-бързо. Идеалният сън е 7-8 часа, не се изморявай и не принуждавай тялото ти да се отпусне без мярка.

 

4, Да се храниш в заведения за бързо хранене. Всеки път, когато си вземеш панирано пиле или хамбургер, погледни колко калории"тежи". Средният хамбургер "тежи" около 600 калории, което се равнява на хубав обяд със салата, чай, първо и второ. Но, за разлика от пълноценния обяд, има много по-малко полезни вещества

5. Да пиеш газирани напитки като кока-кола. Всеки път, когато ги пиеш, ти консумираш голямо количество захар, която се абсорбира веднага от организма и се отлага, където не трябва. О, да, особено когато особено с кока-кола преглъщаш храната. А на празен стомах газираното е вредно - за зъбите, както и за целия стомах. С диетичната кола е още по-лошо: там се съдържат вредни подсладители.

6. Да нямаш график на хранене. Многобройни проучвания потвърждават, че пропуснатото хранене или яденето в различно време е изключително вредно за хората. И помага много за напълняването. Причината, че човешкото тяло привиква към храненето в определени часове. Ако не се яде в строго определени часове, нашият метаболизъм се забавя и гладът се увеличава. Но ако ядем твърде рано, става същото . Само гладът по-късно ще бъде по-голям. Периодът между храненията трябва да е 4,5 часа.

7. Да ясеш много бързо. Бързате - това не е добре. Особено, ако искате да отслабнете. Момчета от Американската диетична асоциация са провели експеримент, чрез който са установили, че тези, които ядат по-бавно в контролната група, за същото количество храна са получили 66 калории по-малко. А това е много добре! Работата е в това, че когато се храним бързо, организмът не разполага с време да съобщи на мозъка, че сме сити и не сме гладни. Ето защо, след хранене, между другото, се препоръчва да се изчака 20 минути, за да се види дали е необходимо добавяне или вашият мозък все още не е осъзнал, че тялото е сито.

8. Да гледаш телевизия твърде често. Колкото и странно да изглежда, когато се храните гледате телевизия, консумирате 119 калории повече. А това е много.

9. Да поръчваш комбинирано меню и комплексен обяд. Разбира се, е по-евтино, но ти си даваш сметка, че всъщност консумираш повече калории, отколкото искаш? Трябва да ядеш колкото ти се иска, но не повече защото е по-евтино.

10 Да вземаш храна от шведска маса. Същият боклук.

11 Да ядеш в голяма чиния. Невероятна глупост, но голямата чиния те насърчава да трупаш повече храна, за да запълни празнината в нея. Така че ползвай чинии със среден размер.

12. Да сложиш на масата една голяма купа от която всички вземат. Според последните проучвания, обяд в семейна обстзновка подтиква кън 35 процента повече храна, отколкото наистина искаш. Затова вземай храната си от кухнята, по-малко ще ходиш за нея след това.

13 Да ядеш бял хляб. Белият хляб - най-малко полезен вида хляб и най-опасен за фигурата . Вие не може да живееъе без хляб - яжте хляб с трици, или типов.

14. Да лапаш храната в устата си на големи залъци. Поглъщането на големи парчета храна увеличава броя на калориите почти два пъти. Необходимо е да се консумират малки залъчета и да се дъвчат дълго време. Колкото по-големи порции храна лапаш в устата си, толкова по-голям ти става корема.

15 Да пиеш недостатъчно вода. С цел да се извежда излишната вода от организма и да се ускорява обмяната на веществата, трябва да се пие много вода. Между другото, ако пиете по чаша чиста вода преди всяко хранене може да намалите приема на калории с тридесет процента.

16 Да имаш дебели приятели. Странно е, но дебелите приятели вредят: ги гледаш, и ядеш колкото тях. А това е лошо за вас

17. Да ядеш късно. Да ядеш късно, както вече знаеш, е вредно както за стомаха, така и за здравето. Късно - това е след осем часа вечерта. След това заветно число да се яде е изключително вредно.

18 Да нямаш везна. Смяташ, че покупката на везна и контрол на теглото - това е женска работа? Разбира се, че не е! Нищо по-добре не дисциплинира отрезвяващо, както да гледаш как стрелката на везната пълзи натам, където не трябва. От университета в Минесота твърдят,че като се претегляш след баня, по-често ще се отказваш от сладкото.

19. Да пиеш плодови млечни коктейли със сироп. Мнозина наистина харесват млечни шейкове със сироп, но ние малко ще те разочароваме: сиропите съдържат в състава си просто неприлично количество фруктоза. И понякога, захароза.


20. Да ядеш, когато нервничеш. Когато сме нерви, искаме да потиснем емоциите, тогава ядем много, бързо и не се замисляме за нормата. Когато сте нерви, по-добре е да направите някакви упражнения, лицеви опори или подскоци - и нервността ще отмине, а здравето ще се подобри.

 

Източник https://brodude.ru/20-privychek-kotorye-delayut-tebya-tolstym/