10 продукта,
които трябва да имате винаги в кухнята

Искате ли да бъдете стройни и здрави? Тогава обърнете внимание на десетте най-добри продукти, които винаги трябва да са в хладилника.

Мед. Той укрепва имунната система и е най-добрият източник на енергия. Ако в кухнята има мед, можете да забравите за захарта!

Банани. Те съдържат много калий, който помага на мускулите ви да останат силни. Освен това, бананите влияят благотворно върху сърцето и намаляват риска от инсулт.

Овесени трици. Почистват кръвоносните съдове и лекуват заболявания на стомаха и червата. Овесените трици съдържат полезни бавни въглехидрати, които ви помогат да се чувствате сити за по-дълго време.

Спанак. Той съдържа много протеини и витамините А, С и К, антиоксиданти и желязо, които помагат за увеличаване на мускулната маса.

Маслиново масло. То съдържа голямо количества витамин Е, който участва в усвояването на витамините А и К. Това масло помага за подмладяване на тялото и намалява холестерола.

Ябълки. В тях се съдържат голямо количество витамин С, повече отколкото в портокалите. Освен това, този плод забавя растежа на раковите клетки и подобрява работата на белия дроб, сърцето и стомашно-чревния тракт.

Кисело мляко. В него се съдържа голямо количество калций и пробиотици, които стимулират имунната система и подобряват храносмилането. При това киселото мляко е отлично за закуска в средата на работния ден.

Сьомга. Тя съдържа голямо количество омега-3 мазнини, които помагат за намаляване на холестерола и предпазват от рак. В допълнение, сьомгата подобрява състоянието на косата и помага при депресия .

Моркови. Съдържат големи количества бета-каротин, който подобрява зрението и намалява риска от рак. За да се усвои по-добре морковът , яжте го със заквасена сметана или със слънчогледово масло.

Боровинки. Тези зрънца забавят процесите на стареене в организма и подобряват зрението. Освен това, боровинки предотвратят процесите на забравяне и отвличане на вниманието.

Източник