10 SOS сигнали, които тялото ти изпраща, но ти не ги чуваш


Често нашият организъм ни съобщава за потенциални проблеми със здравето на много ранен етап, но ние не разпознаваме сигналите. А много заболявания могат да бъдат предотвратени!

1. Усещане за сухота на кожата

Използваш крем, но все пак не можеш да се отървеш от чувството за стегнатост, сухота на кожата. Възможна причина е недостигът на витамин Е. В резултат може да започне преждевременно стареене на кожата, нарушена обмяна на веществата, намаляване секрецията на половите хормони, нарушаване на  паметта и зрението. Спешно добавете в менюто си тлъста  риба и растителни масла.

2. Чупливи нокти

Ако сте забелязали, че напоследък често ви се чупят ноктите, това може да означава, недостиг на витамини от група В. В резултат е възможно безсъние, разбити нерви, и появяването на люспести петна по кожата. В по-напредналите случаи на болестта може да получите стомашни проблеми, проблеми с червата и дори със сърцето. Витамини от тази група се съдържат много в черния дроб, бирените дрожди, зелените зеленчуци.

3. Кървене на венците

Освен, че е най-добре да се обърнете към стоматолога, за да не пропуснете момента за лечение на пародонтоза, има смисъл да се увеличи количеството на постъпващите в организма витамини С и РР. Наблегнете на цитрусовите плодове, кайсии, череши, малини и френско грозде.

4. Намаляване на мускулната маса

"На определено място" ви намалява мускулната маса ту на ръката, ту на крака? На вашия организъм не достига достатъчно калий и магнезий, което е опасно за сърцето. По-често яжте пъпеш, кайсии и сушени кайсии или приемайте комплексни витамини

5. Тегли ви към солено

И няма нищо смешно. Ако най-популярната причината е изключена, този симптом може да означава възпаление на пикочно-половата система. Отидете на уролог!

6. Тегли ви към сладко

Ако за вас това не е типично, най-вероятно, че имате нервно изтощение, или сте преживели тежък стрес, след което организмът ви все още не е възстановен. Това е рядък случай, когато самото тяло ви казва, че му е необходима гликоза. Яжте шоколад, мед.

7. Тегли ви към кисело

Това е съобщение на черния дроб. Помогнете му да се възстанови, включвайки в менюто си боб, яйца, авокадо, зеле различни видове, чесън и лук.

8. Тегли ви към нещо прясно

Случва се: Всичката храна изведнъж започва да ви изглежда “пре“. Пресолена, пре-пиперчена, прекалено пикантна, горчива, кисела ... Това е сигнал за започващ гастрит. Превключете на диетичното хранене и яжте повече покриващи стомаха блюда: каши, супи. Откажете се своевременно от храни с остър вкус, особено от кисело и люто.

9. Тегли ви към горчиво

Необходима е детоксикация на организма: желанието да се ядат горчиви храни обикновено се появява, когато червата са препълнени. Сините сливи, цвеклото и други природни разхлабители помогнат бързо да се справите с проблема. Ако в рамките на 5-7 дни горчивата храна не загуби привлекателност - отидете на гастроентеролог.

10. Тегли ви към люто

Острите подправки ускоряват процеса на храносмилането, така че ако изведнъж се влюбиш в лютото и щедро пиперчиш всяка храна, това може да се нарече "синдром на ленивия стомах", което означава, че тялото ви го мързи самостоятелно да смила храната, без стимулация. Най-малко 2 пъти на ден храната ви трябва да бъде неутрална: не позволявайте на стомаха да се отпусне!

Източник

 

Превод

ихаил Кръстев